YENİDEN MİLLİ MÜCADELE - 1

Perşembe, Temmuz 26, 2007

Bize bir cihan devleti kaybettiren, ülkemizi ve toplumumuzu bir yok oluşun eşiğine getiren buhranımız karşısında, anarşinin kol gezdiği şairin mısralarında ifadesini bulan “Kara göklerin kül rengi bulutlarla kaplandığı” o karanlık günlerde,bir avuç inançlı gencin o muhteşem hareketi başlıyordu.

Yıl 1965, Kurtuluş savaşının o yüce mücadelesinin sonuçlarını devşiremeyen ve buhrana sürüklenen toplumunun, yeni bir silkiniş ile, dedelerinin yaptığı o mübarek mücadeleyi tekrar başlatmayı ve yeni başarılarla taçlandırmayı hedefleyen Aykut Edibali liderliğinde kurulan Mücadele Birliği Hareketi, kendine şu sloganı şiar edinmişti YENİDEN MİLLİ MÜCADELE. O sıkıntılı günlerde, kurtuluşun Mustafa Kemal’in veciz ifadesinde bildirdiği gibi”Milletin azim ve kararında”olduğunu bilen Aykut Edibali ve arkadaşları, Türk milletinin ilmin kılavuzluğunda girişeceği bilinçli çabalar ile bu buhranı aşabileceğine inanmaktadırlar.

Mücadeleciler Türk insanına aklına milli manevi değerlerine güvenmeyen kökü dışarıda kurtuluş çabalarının, Türk insanına mutluluktan ziyade, yeni bunalımlar ve buhranlar getireceğini savunmakta ve kötü amaçlı bu yanlış telkinlerin Türk milletinin egemenliğini dahi tehdit eden meşum bir planın parçası olduğunu da,kulakları yırtarcasına haykırmaktadırlar. MİLLETİM UYAN.

Yıl 1970.

Anarşinin bir karabasan gibi ülkemizin üzerine çöktüğü, anarşiyi körükleyen dış mihrakların iç çekişmeyi ve kutuplaşmayı azdırdığı o günlerde Edibali ve bir avuç arkadaşı, harçlıkları ile kurdukları Yeniden Milli Mücadele Dergisi’nin ilk sayısında neden çıktıklarını Türk Milletine ilan etmektedir. ”Hareket sola karşı bir protesto hareketi değildir, bizzat millet ideolojik yapısının ilimleşmesi ve hareketlenmesi”hareketidir. İlme büyük değer veren mücadeleciler,Yeniden Milli Mücadele Dergisi ile derhal bir ilim seferberliği başlatırlar.

Hareketin gayesi anarşiye kesinlikle katılmadan Türk insanını bilgilendirmektir. Ve buhranımızın sebepleri, Yeniden Milli Mücadele Dergisi’nde uzun uzadıya anlatılır. Vatan Bölme Faaliyetleri, Avrupa Topluluğu, siyonizm, emperyalizm ve mücadelenin başarı şartları konusunda yazılan yüzlerce makale ve kitapla toplum bir okul gibi bilgilendirilir.

Yayın hayatına soktuğu Gerçek ve Pınar Dergileri ile milli sanatı şekillendirmeyi hedefler. Daha sonraki zamanlarda çıkartılan günlük, haftalık Bayrak Gazetesi ve Dergileri ile de Türk siyasi hayatının nabzını tutmaya çalışırlar. Türk toplumunu doğru siyasete yönlendirmek için birbiri ardınca Milli Karar Toplantıları düzenlerler. Türkiye’nin problemlerinin çözümünün, mahalli düzeyde faaliyet gösteren milli güçlerin teşkilatlanmalarını ülke düzeyinde tamamlamaları halinde mümkün olacağını savunan Edibali ve arkadaşları tüm milli güçlerin ortaklaşa çözümler üretebilecek bir yapılanma içerisinde olmalarını isterler.

6 yorum:

Ziyaretçi,  28 Eylül 2008 00:50  

Evet:

"SÖZ VERDİK MİLLETE,
YEMİN ETTİK ALLAH'A,
BU İMAN SÖNMEYECEK;
DÜŞMEYECEK SNCAKLAR...

HER SİLKİNİŞTE MİLLET,
HER KALKIŞTA ŞAHA;
DAHA DA YÜKSELECEK;
DÜŞMEYECEK SANCAKLAR...

Yorum: Mehmet MUTLUOĞLU

Ziyaretçi,  3 Ekim 2008 15:11  

BU MİLLETE SÖZ ALLAHA YEMİN EDENLER NİRDESİNİZ HANGİ TRENE BİNDİNİZ İMAMA İTAAT VE AZLIN ŞARTLARI BELLİ İKEN SİZLER YENİ İMAMLARMI BULDUNUZ.HANİ BU LİDER KADROYU ÇAKALLARA YEM ETTİRMEYECEKTİK. LİDERİ YANLIZ BIRAKMAYACAKTIK. YETER SORUMSUZCA YAŞADIĞINIZ SİLKİNİN VE KENDİNİZE GELİN YUVANIZA DÖNÜN...

Ziyaretçi,  3 Ekim 2008 15:16  

YİMPAŞ D.FENERİ KONBASSAN İHLAS VE BİZDEDE SAFİR ZADELER VAR.YÜZLERCE ÜYENİN HAKKINI YİYEN ESKİ YÖNETİCİLER SİZLERİN DENİZ FENERİNDEN NE FARKINIZ VARKİ ? BİRDE UTANMADAN SIKILMADAN SEVGİ TOPLUMU DİYECEKSİNİZ HAKKIMIZI SİZE HELAL ETMİYORUZ YEDİKLERİNİZ, PİSLİKLERİNİZ ORTAYA ÇIKSIN...

Ziyaretçi,  3 Ekim 2008 15:19  

edibaliye bayrak açıp mücadeleci olduklarını iddia eden ve yozgattan keçiörenden akp belediye başkan adayı olan koçlar nasılsınız mutlumusunuz...

Ziyaretçi,  4 Ekim 2008 02:01  

yorumlarda üslubu elden bırakmayalım yoldaşlar,

mücadelecinin en belirgin özelliklerinden birisi konuşmaya başlamadan önce "müsadenizle" diyerek nazik biçimde söz alma prensibiydi bizim zamanımızda, bu üslup ne zaman bozuldu? yoksa biz mücadeleci değiliz de yanlış mı biliyoruz?

Mücadelecilik kimse tarafından terk edilmiş değildir, belki Mücadele Birliği'nden uzaklaşılmış olabilir çeşitli sebeplerle ancak, mücadeleciliğimizi Mücadele Birliği dışında da devam ettirmekteyiz elhamdülillah.

Lider inanç, Lider fikir, Lider düşünce!

nerede kaldı bu incelik, bu duyarlılık... Hepinizi hakkaniyete davet ediyorum!

İMAN ET MÜCADELE ET ZAFER SENİNDİR!

Ziyaretçi,  14 Kasım 2008 22:11  

Yeniden Milli Mücadele MİLLET oldu bugün.
GELİN CANLAR BİR OLALIM.
GÜÇLÜ,İLERİ,MUTLU TÜRKİYE'Yİ
MUHTEŞEM TÜRKİYE'Yİ kuralım.

Yorum Gönder

"Mücadele Birliği nasıl ki kurluduğu yıllarda sahabe iştiyakı, imanı, gayreti ile çalışmışsa; Bugün de hiç bir grup, parti, şahıs tekelinde değildir.

Bu teşkilatın tezgahından geçenler yine aynı kardeşlik duyguları ile birbirlerine bağlıdır. Bunu ifsad eden, arada husumeti yayanlar asla Mücadeleci olamazlar!"

Son Yorumlar

İman Et
Mücadele Et
Zafer Senindir!
Zafer Hakkın
ve Hakk'a inananlarındır!
Kopyalama hakları: GNU, GÖBL.