YMM Hakkında Birkaç Söz - Notlar

Perşembe, Aralık 20, 2007

(İlk Not: Mücadeleci kardeşimiz dağılma sebepleri bölümündeki tespitleri yüzünden hiç kimsenin rencide olmasını istemediğini, rencide olanlardan HELALLİK İSTEDİĞİNİ özellikle belirtiyor.)

Bu konuda yazacak o kadar çok şey var ki. Herşeyden önce Yeniden Milli Mücadele bu devletin ve milletin yolundan saptırılma hareketine karşı oluşmuş maddi-manevi bir savunma hattıydı. Bu oluşumun en üst lider kadrosunu tanımaktan, içinde yaşamış olmaktan o kadar mutluyum ki Allah'a binlerce kez şükranlarımı sunuyorum.O dönemdeki eğitimim nedeniyle hizmet kadrosunda bulunamadım ama, o kokuyu, lezzeti içinde yaşayarak tattım. Hem de 15 yaşımdan 22 yaşıma kadar. Yeniden Milli Mücadele olmasaydı inanın bugün AKP olmazdı, MHP olmazdı, DYP olmazdı. Evet çok iddialı bir söz ama bu partilerin tabanını oluşturan halkı milli meseleler hakkında eğiten, uyaran onlardı. Herkes kabiliyeti oranında faydalandı. Niçin dağıldı sorusunun cevabı sitenizde yazılan yazıların içinde de var. Bence enaniyet, lider kabiliyetsizliği, istişare eksikliği, vefasızlık, lükse kaçma, derin devlet vb. Hepsi olabilir. Özellikle derin devlet daha yakın bir ihtimal geliyor. Bence kuruluş aşamasında değil ama daha sonra derin devlet bir şekilde nüfuz etti. Çünkü hareket o kadar hızlı ve kuvvetli gelişme gösteriyordu ki, ileride kontrol edilemez seviyeye geleceğini gören devlet içerisine sızmış GAYRI MİLLİ UNSURLAR devreye girerek oluşumu dağıttılar. Lider kadrodaki insanların bir kısmının zaafiyetleri tespit edilerek kullanıldı. Tabi özellikle lider kadro bunu göremedi ve çözülme de önlenemedi. Allah bilir, İslam'a hizmet adına belki kişilerin samimiyetleri yetersiz kaldı. YMM bir efsane olarak tarihteki yerini aldı.

Ancak şu var ki, abilerin dediği gibi çözülme nedenleri açıklıkla ve akademik usülle irdelenip, YENİ KUŞAKLARA AKTARILMALI

Herkese saygılar sunarım.

10 yorum:

Ziyaretçi 2 Mart 2008 17:09  

Yaşasın Millet, Kahrolsun Millet Düşmanları!


"Yeniden Milli Mücadele" bir ışıktı, bir mektepti ve her yönüyle efsaneydi. Bu hareketin bütün mensupları da birer kahramandı!

Ve onlar kahramanlıklarını sürdürüyorlar. Onlar yine "Yeniden Milli Mücadele"lerini sürdürüyorlar. O efsane devam ediyor. Her ne kadar bazıları maksatlı, ya da bilgi eksikliği nedeniyle "Yeniden Milli Mücadele" hareketini, "yaşanıp geçen bir efsane" gibi yansıtmaya çalışıyorsa da bu anlayış gerçekleri yansıtmıyor.

Milli Mücadele'nin sabırlı vatansever, fedakar evlatları mücadeleye devam diyorlar, var güçleriyle devam ediyorlar. Mücadele'nin gereği bitmediğine göre hatta tam aksine mücadeleye olan ihtiyacın şiddeti daha da arttığına göre Allah'ın izniyle mücadele bitmez! Bazı insanlar yorulabilir, aldanabilir, çizgilerini değiştirebilirler belki ama Mücadele Birliği'nin o yaşayan, diri, manevi varlığını yok edemezler!

Yeniden Milli Mücadele hareketi kurucusu ve mümtaz lideri olan; gerçekten bir ilim deryası bir büyük lider, gerçek bir dava adamı muhterem Aykut Edibali'nin öncülüğünde yaşıyor.

YMM'nin bittiğini sananlar aldanıyor. Zira Aykut Edibali ve onun samimi vatanperver arkadaşları ilk günün heyecanı kararlılığı ile MİLLET PARTİSİ bünyesinde davalarını sürdürmektedirler. YMM dün vardı nice büyük başarılara imza attı. Bugün de var ve aynı şekilde yeni başarılar için gayter ediyor. ama en önemlisi gelecekte de var olacak iradesi gayreti azmi var ve Allah izin verirse ne büyük bir başarıya ulaştığını bütün cihan görecek!

Nejat Cebeci / Millet Partisi İzmir İl Başkanı

Ziyaretçi,  5 Mart 2008 04:12  

Sayın Nejat Bey,
Yeniden Milli Mücadele'nin, bir örgüt olarak eski kuvvetinde olmadığı sizce de açık değil mi?

Bu bir çözülme sürecine işaret etmiyor mu?

Üniversitelerde YMM örgütünün kalmamış olması büyük bir sorun değil mi sizce?

Yanıtlarsanız sevinirim...

Ziyaretçi,  17 Mart 2008 16:59  

YAŞASIN MİLLET
KAHROLSUN MİLLET DÜŞMANLARI!

Ziyaretçi,  18 Eylül 2008 16:07  

Mücadele birliğinde görev alanların abarttığı kadar değil.
Nerde o mücadeleciler? akp ve benzerlerinde nimet kovalıyor veya kapı kulluğu yapıyorlar.Demekki bu kadrolar öyle söylendiği gibi değil. Edibali ve arkadaşlarını çakallar karşısında yalnız bırakanlar övgüye layık olamazlar.

Ziyaretçi,  7 Ekim 2008 16:47  

Geçenlerde kapıma iki genç geldi. Bana "Türk Solu" isimli dergiyi ve "Mücadele Birliği" adını verdikleri "Ulusal Bağımsızlık Örgütlenmelerini" anlattılar.
30 yıl kadar öncesini hatırladım. İkişer kişilik gruplar, halkın arasına dağılır, "Mesele anlatır" lardı. "Yeniden Milli Mücadele Mecmuası" na abone yaparlardı. Onbeş yaşındaydım. "İki günü aynı olan ziyandadır" sözü gereği hergün yeni bir takım insanlara "Mesele Anlatmak"! Koskoca Türkiye ve yaklaşık 45 milyon insan! Ve o insanların gözlerinin içine bakarak anlatıyorsun:
"Milletim UYAN!" diyorsun!
"Askeri alanda ZAFERE ulaştığın Milli Mücadele Hareketi, Kültürel, ekonomik ve Siyasal alanda tam bir egemenlik sağlayıncaya kadar, "Yeniden Milli Mücadele" kaçınılmazdır" diyorsun. "Milli Mücadelemizin temel ilkeleri...." diyorsun. "Aferin delikanlı, seninleyiz" diyorlar veya "-Benim adıma oy verdiğim X parti mücadele eder, oyumu verdim mi iş biter" diyorlar. "Boşver evladım sen okulunu bitir, memuriyetine bak, sana mı kalmış bunları düşünmek" diyorlar."Parafinli yağ satılıyor, portakallara cıva şırınga edilerek ihracatımız baltalanıyor, üretmeyen, ihracat yapmayan ekonomi batmaya mahkumdur, hep borç alarak ekonomi yönetilmez, BORÇ ALAN BUYRUK ALIR!"diyorsun. "Abartma delikanlı" diyorlar. "Bir avuç genç olarak siz mi bunlara çare olacaksınız?" diyorlar.

"Üzülme, mahsun da olma, sana düşen ancak tebliğdir"
"Tebliğ ettik mi?
ALLAH' IM ŞAHİT OL! ALLAH' IM ŞAHİT OL! ALLAH' IM ŞAHİT OL!"

Mevzi başarıların parlaklığı ile gözleri kamaşanlar! Bugün neredeyiz? Türkiye nerede? Daha mı özgürüz? Daha mı egemeniz? Komşumuz sözümüzü dinlemiyor! Hanelerde yetim feryadı yürekleri dağlıyor!
Bulgur kuyruklarında ezilenler!.. Bankalarımızın %60' ı yabancıya satıldı. Kapitülasyonlar neydi? Bugün yaşananlar ne? 2003 temmuz ayından bu yana kaç m2 toprağımız yabancıya satıldı? TMO' nden aldığımız pirinç neden Tayland malı? Bizim çiftçimiz neden gerektiği kadar ekemiyor? AB' nin pamuk tarlası olmaktan öte hangi sanayi tesisimizin ürettiğini dünyaya satabiliyoruz. Yerli ekonominin tek lokomotifi olan İnşaat sektöründe neden bütün ana makina ekipmanı hala Alman, İtalyan, Fransız, Çin, Kore, Japon malı? Hala gerekli kapasitede bir iş makinası neden yapamıyoruz? Neden yerli beton makinası üreticisi olan bütün firmalar vergi, döviz ve yabancı tekelci firmaların yerli işbirlikçilerinin şantaj ve tehditleri altında?
Ekonomimiz güçlü mü? Bağımsız mı? Yoksa EKONOMİK BİR MİLLİ MÜCADELE ŞART DEĞİL Mİ?
Irak sınırımız kevgire döndü. 14 evladımız, kardeşimiz bayramda şehit oldu. DIŞ POLİTİKADA MİLLİ MÜCADELE RUHU ŞART DEĞİL Mİ?(1938 YILINDA BÜTÜN SINIR KOMŞULARIMIZ VE BÖLGE ÜLKELERİ İLE DOSTLUK VE SALDIRMAZLIK ANLAŞMALARIMIZ VE PAKTLARIMIZ VARDI. ŞİMDİ HANGİSİ İLE VAR?)
Anadolu boşalıyor, büyük şehirlere yerleşiyoruz. Bizi biz yapan değerler(Küçüğünü koruma, büyüğünü sayma, dürüstlük, komşu hakkı, ana-baba hakkı, imece vb.) nereye kayboluyor? Bayramda karşı komşusu ile bayramlaşan kaç kişi var? SMS' ler sağolsun.
Bir mübarek miras hırsla talan ediliyor. Halkın yardımlaşma umudu fenerler sönüyor. Kimsede tepki yok.(Belki herkes payını bekliyor)
Kendi çıkınını doldurmak ve köşeyi dönmek(ne bahasına olursa olsun) hemen herkesin birinci hedefi olmuş.
"FETİH TOPLUMU DEĞERLERİ EĞER BİZE DE HÜKMEDECEKSE, O ZAMAN KURTULUŞ VE FETİH ÇOK YAKINDIR!" AYKUT EDİBALİ.
NEDİR O FETİH TOPLUMU DEĞERLERİ?
"EY KOMŞUSU AÇKEN TOK YATANLAR!"
HUZUREVLERİ NEDEN DOLU?
YETİMHANELERİN ADRESLERİNİ KİMLER BİLİYOR?
İŞVERENLERDEN KAÇI ÇALIŞANININ HAKKINI ALNININ TERİ KURUMADAN ÖDÜYOR?(ZAMANINDA)
ÖDENEN MAAŞLAR İLE VERGİ VE SİGORTA MATRAHLARI NEDEN ÇOK FARKLI? DEVLET HASTANELERİNDE NEDEN HASTA ÖLDÜKTEN SONRA AMELİYAT SIRASI GELİYOR?(PARASI OLANLAR İÇİN SIRA YOK)
Yeniden Milli Mücadele neden gençlik arasında, üniversitelerde örgütlü değil? Neden bu kadar oy alıyor?
PEKİ SEN NE YAPIYORSUN?
Arkadaş;
DAVA, MİLLETİN VARLIK VE BEKA DAVASI!
Sen bunun neresindesin?
Ahde vefayı bilir misin?
Sen başka yerde bu konuda neyi başardın?
Hacca giden karınca olabildin mi?
"MİLLETLER KENDİ BAĞIMSIZLIK VE KADERLERİNİ BAŞKA MİLLETLERİN KORUMASINA BIRAKAMAZLAR!"
SEN NEREDESİN?
ADRES BELLİ: BİATI BİLİR MİSİN?

Ziyaretçi,  15 Kasım 2008 23:38  

Sayın Başkan Nejat Cebeci ve Reşat Altay Beyefendilere aynen katılıyorum.
Izdırabını çekmediğimiz,çilesine katlanmadığımız bir mücadele kabul edilemez.
Yegan yegan herkesin kendi mesuliyetini idrak etmesi şarttır.
Herkes ben olmazsam olmaz deyebilmeli ve olmadığı zaman doğan mesuliyetin kendisine ait olduğunu idrak edebilmeliyiz.
Hak için Millet için çilelere katlanmaya değmez mi
Ya bu dünyaya neden geldik?
Ne diye yaşıyoruz.

Ziyaretçi,  12 Haziran 2009 23:46  

Dağılan bir şey yok,Mücadele MİLLETle devam ediyor.
Kervan sessiz ve derinden yol almaya devam ediyor.
Ayrılıklar HAK İÇİN MİLLET İÇİN
birliğe döner.ZAMAN HÜKMÜNÜ İCRA EDER BİR GÜN. YETER Kİ BİZ BÜYÜK CİHADI KAZANALIM.YAŞAYAN BİR INKILAP OLALIM.YALNIZ ALLAH'A KUL,HABİBİNE GERÇEK ÜMMET OLALIM.
HAZIRLOPÇULUĞU,SLOGANLARI,ŞABLONLARI,KENDİMİZİ TEKRARI,TAKLİDİ TERK EDELİM.HAYATIN ÖNÜMÜZE YIĞDIĞI PROBLEMLERİ Akaid de belirtildiği gibi aklı kullanarak,ilim üreterek ve doğru habere teslim olarak çözelim.
Çağımızı bir fetih çağı,toplumumuzu bir fetih toplumu yapalım.
Mehmet MUTLUOĞLU

Ziyaretçi,  13 Haziran 2009 00:24  

Mehmet Bey, çağrılarınız yankılanıyor kulaklarımızda.

Parti çatısı benim için şahsen ve asla mümkün olmamakla birlikte, mücadeleye yeniden katılma azmimiz canlanıyor okudukça.

Burayı hazırlayandan da Allah razı olsun. Ümit ediyorum ki reel bir platforma vesile olur.

HAK DAVASI DAVAMIZ
BİTMEYECEK KAVGAMIZ

Ziyaretçi,  14 Haziran 2009 22:14  

Partiler,dernekler,vakıflar hepsi bir araçtır.Amaç iman edip salih amel işlemek,birbirine Hakk'ı ve sabrı tavsiye etmektir.
Fitne ve fesadı şahsımızdan başlayarak yeryüzünden söküp atmaktır.İyiliği emr,kötülükten sakındırmaktır amaç;fert planından,dünya ölçeğinde
Şüphesiz Kur'an ve sünnet,zaferlerimiz yolumuzu aydınlatacak,farklılıklarımızı yaşatarak,saygı duyarak birbirimize bir ve beraber olacağız inşallah.
Hürmetle,muhabbetle ve hasretle kucaklıyorum sizleri...
Baki Huda'ya emanet olunuz.
Mehmet MUTLUOĞLU

Ziyaretçi,  14 Haziran 2009 22:20  

Şüphesiz Kur'an ve sünnet,zaferlerimiz yolumuzu aydınlatacak,farklılıklarımızı yaşatarak,saygı duyarak birbirimize bir ve beraber olacağız inşallah.

Doğru söze ne denir hocam.

Saygılarımla.

Yorum Gönder

"Mücadele Birliği nasıl ki kurluduğu yıllarda sahabe iştiyakı, imanı, gayreti ile çalışmışsa; Bugün de hiç bir grup, parti, şahıs tekelinde değildir.

Bu teşkilatın tezgahından geçenler yine aynı kardeşlik duyguları ile birbirlerine bağlıdır. Bunu ifsad eden, arada husumeti yayanlar asla Mücadeleci olamazlar!"

Son Yorumlar

İman Et
Mücadele Et
Zafer Senindir!
Zafer Hakkın
ve Hakk'a inananlarındır!
Kopyalama hakları: GNU, GÖBL.