UMMADIK

Pazartesi, Eylül 29, 2008

Ummadık zerre ikbal ; milletin kavgasından

Kan dondu yüreklerde bir kıvılcım ummadık.

Dünyamız şekillendi yükselmek hülyasından,

Çileyi zevk edindik bir tebessüm ummadık !

Olmadı hiç arzumuz mevki, makam ve şandan;

Göğsümüzde iz yoktu, hak olmayan nişandan,

Şükür ki nasipliydik, bir kutsi heyecandan

Davayı meşk edindik, bir iltifat ummadık !

Gördük büyük çatlağı düzenin temelinde

Gömlek gövdemize dar; mühür iblis elinde.

Beden küçük, kalp büyük; hep zafer emelinde

Yürüdük yorulmadan bir menfaat ummadık !

Hak davası davamız; Hak yoluydu yolumuz,

En hoyrat elde bile hiç solmadı gülümüz

Eminiz şeref ile anılacak adımız,

Siyaset ilim dedik; bir şatafat ummadık…

Şimdi gayret günüdür, halkta ümit tükendi,

Sanma bitti bu azim, mücadele tükendi.

Söktük prangaları, zulmün gücü tükendi

Yürüdük hiç durmadan ; istirahat ummadık…

Yaşar Tekeli / Şubat 2003

11 yorum:

Ziyaretçi 4 Ekim 2008 01:18  

Değerli Mücadeleciler,

Sitemiz dahilinde kimsenin eleştiri hudutları dışında itham edilmesine müsade edemiyoruz.

Kimseyi dışlamadan, eleştiri hudutları dahilinde bir yorum olacaksa bunun yazılmasında beis yoktur.

Unutulmamalıdır ki sitemiz, hepimizin katkılarıyla şekillenmesi planlanan bir arşiv yapısında olması amacıyla tasarlanmıştır. Ve yalnızca aktif-teşkilatçı mücadeleci kardeşlerimizin değil, bu rahleden bir şekilde geçmiş herkesin katkılarıyla şekillenmesi düşünülmüştür.

Selam ve dua ile.

Ziyaretçi 21 Ekim 2008 15:22  

Gelen yoğun şikayet ve eleştirilerin ve yapılan eposta trafiğinin ardından, bireylere gelen eleştirilere isim-iletişim kanalı(eposta, blog sitesi, vb.) bildirimi olduğu taktirde onay verileceğine karar vermiş bulunuyoruz.

Yorumlarını ve yazılarını siteden esirgemeyen tüm kardeşlerimize yapılan bir duyurudur.

Ziyaretçi,  5 Kasım 2008 16:40  

arkadaşım teşekkür ederim güzel bir çalışma başlattınızda başkana hiç sorup onunda oluru ve rızasını aldınızmı madem teşkilatcılıktan bahsediyoruz bunu sormam normal.hele başkanımızın üzülmesine hiç dayanamayız.bunu cevaplarsanız memnun olurum.

Ziyaretçi 6 Kasım 2008 00:05  

Estağfurullah, hocam ben şahsen mevcut mp teşkilatının içinde aktif olarak bulunan birisi değilim. Mücadeleci miyim? Evet.

Mehmet Mutluoğlu Beyefendinin, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir hatırlatmayı burada alıntılamak isterim.

"ŞAHISLARIMIZ, PARTİLERİMİZ, TOPLULUKLARIMIZ NE KADAR KIYMETLİ OLURLARSA OLSUNLAR ÜZERİNDE BİRLEŞECEĞİMİZ KIYMETLER OLAMAZLAR;
BİZ MİLLET OLARAK UĞRANDA CAN VEREBİLECEĞİMİZ, BAŞ VEREBİLECEĞİMİZ ŞEHİD OLABİLECEĞİMİZ TEMEL DEĞERLER, İNAÇLAR, ÜLKÜLER VE İDEALLER ETRAFINDA BİRLEŞECEĞİZ."
(Aykut edibali 1987,1991 Milliyetçi ve maneviyatçılar arası fazilet Misakı)

Şahsi olarak yapmaya çalıştığımız çalışmalar için Başkan'a ulaşıp onay olma gereği görmemiştim. En nihayetinde yapılan çalışma, Yıldıray Oğur Beyefendinin, Taraf gazetesinde yazdığı bir köşe yazısı değerlendirmesinden farklı değil, davaya zararı olan ya da davayı belirli bir yöne kanalize eden bir çalışma da değil.

Milli mücadeleye zararlı olanların, kötü hareketlerin neler olduğu yine mücadele kaynaklarında mevcut. Bunlardan herhangi birisine aykırı bir hareketimiz de mevcut değil.

Başkan'ın kalbini kırmış isek affola. Hata kula mahsus. Her nerede ise hatamız, gerek ilgili yazıları silmek, gerekse başkanın dolaylı yoldan ilettiği mesajları yayınlamak konusunda ne gerekiyorsa yaparım.

gundoganfa@gmail.com adresine site ile ilgili isteklerinizi yazabilirsiniz. Emin olun elimden ne geliyorsa yaparım.

Sürekli tekrarlıyorum, bir kez daha tekrarlamakta mahsur görmüyorum... İnternet üzerinde mevcut olan bir eksiği dolduruyor bu çalışma... Eminim ki teşkilat çok daha iyi bir çalışma yapabilir. Yaparsa emin olun ben de çok memnun olur ve gerekirse bu siteyi de kapatabilirim.

Site açılırken, Aykut ağabeyin onayı alınmamıştır. Sanırım sorduğunuz sorunun yanıtı bu.

Ziyaretçi,  10 Kasım 2008 17:02  

yazınızdan samimi bir çalışma niyetiniz anlaşılıyor. sizlerden bir mp li vatandaş olarak ricam sitede olusuzluklara yer vermeden yakın takibinizi esirgemeyin kontrollü olsun hiç bir arkadaş rencide edilmesin saygılar...

Ziyaretçi,  10 Kasım 2008 22:21  

Hakarete yer vermeden, olumlusuna da olumsuzuna da yer verin lütfen...

ŞUNU MP'liler de bilsin ki, MP asla KİRLİ DEĞİLDİR! TERTEMİZ VATAN EVLATLARINDAN MÜTEŞEKKİL BİR SİYASET KURUMUDUR.

ANCAK MÜCADELE BİRLİĞİNİN TEK ADRESİ DE DEĞİLDİR! SİYASETİN ÇÖZÜM OLMADIĞINI DÜŞÜNEN, DERGİCİLİK, DERNEKÇİLİK, SİVİL TOPLUMCULUK İLE UĞRAŞAN KARDEŞLERİMİZ DE VAR...

SİTEYİ KURAN KARDEŞİM, SEN DE LÜTFEN OLUMSUZLUKLARA DA OLUMLU HAREKETLERE DE YER VER...

BU ARADA "YENİDEN MİLLİ MÜCADELE" BİR OKULDUR. ÇOK MEZUNLAR VERMİŞTİR.

YALNIZCA YENİDEN MİLLİ MÜCADELE'Yİ VE MEVCUT FRAKSİYONLARI DAHİ ANLATSANIZ, BİR MÜCADELECİ OLAN BANA HİTAP ETMİŞ OLURSUNUZ. TAKMAYIN KAFANIZA ELEŞTİRİLERİ...

Ziyaretçi,  11 Kasım 2008 14:48  

arkadaşlar sistemin ıslahı türk dünyası islam alemi ve insanlığın geleceği için iktidar olmaktan başka çaremiz yok.geçmişin tozlu raflarında dergileri karıştırmak geçmişin özlemleriyle yanıp tutuşmak bizleri aksiyon adamı yapıp bir araya getirmiyorsa bunlarında bir anlamı yok. Atatürk ve arkadaşları Yıkılan osmanlı üzerine yepyeni bir türkiye cumhuriyeti kurdu bundada başarılı oldu peki bizler ? geleceğin muhteşem türkiyesini kurmaya hazırmıyız. nefislerimize soracağız. bakın bir takım istikbal beklentisinde olan arkadaşlar dışımızdaki diğer partilerde boy gösterir oldular. demekki kadro olarak daha hazır değiliz.işin kolayını seçip tabir yerindeyse yan gelip yatıyoruz. sorumluluk yok teşkilat disiplini yok neşredilen gazete ve dergileri takip etmiyor büyük paralarla dönen siyasette başkan ve ekibini yalnız bırakıyoruz. hareket başarılı olursa bizde vardık ya mı diyeceğiz onada kabul amma insaflı olacagız başkan ve ekibini yem ettirmeyelim yanlarında yerimizi alalım...yarın çok geç olabilir.

Ziyaretçi,  11 Kasım 2008 22:38  

Katılıyorum,
Hak ve Millet davasına yürekten sarılmalıyız. Ama temellerimiz de önemli.Millet Partisi Yeniden Milli Mücadele hareketi üzerine bina edilmiş ve partileşmiştir.
Kadromuzu bütün renkleriyle bir büyük zenginlik halinde derlemeli,toparlamalıyız.
Asla feda edemeyeceğimiz temel değerler etrafında günümüz Türkiye dünya şartlarına göre belirlediğimiz program etrafında yeni bir heyecanla Bismillah deme inaç,irade,karar ve eylemini ortaya koymalıyız.
Zaman Din için devlet için,Millet için Türk dünyası,islam dünyası ve insanlık için,kucaklaşma zamanı.
2007 yılında bu sitede yayınlanan kucaklaşma Zamanı yazısı sanırım tüm Mücadlecilere,Tüm Islahatçılara ve Tüm Millet Dostlarına çağrısını açık,anlaşılır bir şekilde sunmaktadır. Haydin kucaklaşmaya.İnanın Hak ve Millet,mazlum razı olacak,mutluluğun maddi ve manevi zenginliğin başlangıcı olacaktır.
Zira:"Birlikte rahmet,ayrılıkta azap vardır."

Ziyaretçi,  25 Kasım 2008 10:58  

kucaklaşmanın ilk adımı olarak herkes bulunduğu yerdeki millet derneği veya mp temsilciliklerine giderek göreve hazırım demeli çalışmaya başlamalı sonrası gelir..

Ziyaretçi,  11 Ocak 2009 17:22  

BİR DAVET ANADOLU’MDAN
Bir hengâme daha bitti, âlâ-yı valâ ile
Yorgan gitti ya birilerine, bir yerlere
Kuzu postuna büründü sırtlanlar
Kavga kalmış seçim meydanlarında
Şimdi gülüm kuzum zamanı.
Koltuk ışıl ışıl taht gibi mübarek
Ah bir zıplatsalar oraya…
Görürler dini imanı(!)
Geç bunu yiğidim geç!
Senin kavgan yeni başlıyor
Varlık ve beka vadisinde
Şimdi silkime vakti
Şimdi diriliş
Hele bir davransın Edibali
Hele bir alsın demir çarığı,
Demir asayı ele
Başlasın bir kez daha
YENİDEN MİLLİ MÜCADELE!

Anadolu’m aç, gerçeğin sesine
Düşmüş, ne bilsin bir zalim pençesine
Çarpmakta sağa sola başını.
Unutturduk o kutlu sesi
Yirmi yıl öncesinden gelmişti ya hani?

Şimdi gün o gündür, sıra bizde
Ama önce Edibali’m, en önümüzde
Sıra sıra, saf saf dostlar
Eski yeni gönül erleri…
Hepsi heyecanla yeni bir davet bekler.
Dursun artık anlamsız didişmeler,
Dursun şeytanın nefsle ittifakı!
Öyle de ölüm var madem böyle de
Şimdi kurmalı köprüleri bir bir
Önce eski canlara, cananlara
Çağrı yapılsa yeridir.

Bırak kapışsın birileri Ankara’da
Köhne düzenin son mirasını.
Bizdedir reçetesi, bizimle tedavisi.
Biz kurarız ancak devletin en hasını

Ama önce dostlar, o yiğitler önce
Ulaşmalı her birine tek tek
Coşmalı yürekler eski günlerdeki gibi.
Ve bir ses Ankara’dan
İlk meclisin coşkusuyla tüm Anadolu’ma
Gel artık Edibali’m GEL !
Gönlüm basmak ister
SENİ BAĞRIMA.

Bu şiiri Ağustos 96’da yazdım ve o zamanki Bayrak dergisine de, Çınar’a da gönderdim. İnanıyordum ki içine düştüğümüz parçalanmışlıktan yine bu şekilde çıkabilirdik. Bu bir davetti aynı zamanda. Yerine ulaşmadığı ya da kayda değer görülmediği (!) bugüne bakınca çok güzel anlaşılıyor.
Aşağıda da bir haber. Okuyun ve düşünün sevgili mücadeleciler. Yorum yazacaklar da mücadeleci kimliğine, zarafetine gölge düşürmeden ve isimlerini de gizlemeden yazarlarsa sanırım hayra vesile bir fikir jimnastiği yaparız. Saygılarımla. Yaşar Tekeli


"Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren MHP'de 81 il başkanı Ankara'da toplandı. Basına kapalı olarak yerel seçimleri konuştu, strateji belirledi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin toplantıda yaptığı konuşmada yerel seçimle ilgili olarak il başkanlarına talimatlarını ilettiği ve AKP'nin alternatifi olarak, kendilerini anamuhalefet partiliğine taşıyacak bir sonuç istediği öğrenildi. Bahçeli, konuşmasının önemli bir bölümünü de MHP'nin 40'ıncı yılına ayırdı. Bahçeli, aradan geçen 40 yılda MHP'ye emeği geçmiş, teşkilatlarda görev almış ancak bugün aktif görevde olmayan kim varsa Genel Merkez'e bildirilmesini istedi. Bu kişilerin kimlik ve adres bilgilerini isteyen Bahçeli, hayatta olmayanların da yakınlarının bilgilerine ulaşılması talimatını verdi. Bu kişilere vefa gösterilmesini isteyen Bahçeli, "Gerginlikten uzak durun" talimatını da yineledi." Sabah 11 ocak 2009

Ziyaretçi,  15 Ocak 2009 23:09  

Yaşar Bey şiirin harika aynen kayılıyorum. Muazzam muhteşem bir şiir. Şiirin yayınlanmama sebebini bilemiyorum. Biz de bazen onlarca yazı,şiir gönderiyoruz - ay sonra yayınlanıyor veya yayınlanamıyor.
Hatta gönderdiğim ve benim adımı yazdığım bir şiir başka arkadaşın adıyla yayınlanıyor. O eksiklik inşallah şimdi giderilir. yayınlarımrzda şiiriniz sırası,zamanı gelince tekrar yayımlanır.
Gönlünüze ,kaleminize sağlık.Yazmaya devam.
Mehmet MUTLUOĞLU-tRABZON

Yorum Gönder

"Mücadele Birliği nasıl ki kurluduğu yıllarda sahabe iştiyakı, imanı, gayreti ile çalışmışsa; Bugün de hiç bir grup, parti, şahıs tekelinde değildir.

Bu teşkilatın tezgahından geçenler yine aynı kardeşlik duyguları ile birbirlerine bağlıdır. Bunu ifsad eden, arada husumeti yayanlar asla Mücadeleci olamazlar!"

Son Yorumlar

İman Et
Mücadele Et
Zafer Senindir!
Zafer Hakkın
ve Hakk'a inananlarındır!
Kopyalama hakları: GNU, GÖBL.